Ennská cyklocesta

Destinácia: Rakúsko
Kód zájazdu: 1188951
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Cyklistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu


Popis zájazdu
Ennská cyklocesta predstavuje najmladšiu z rakúskych diaľkových cyklociest, ktoré sú vedené popri rakúskych riekach. Je to skrytý klenot medzi rakúskymi cyklotrasami. Jej naj je krásna rakúska príroda, ktorá stretá cyklistov po celej jej dĺžke. Nie je bez zaujímavosti, že jazdou Ennskou cyklocestou sa prejde troma rakúskymi spolkovými krajinami – Salzburskom, Štajerskom a Horným Rakúskom, ako aj piatimi turistickými regiónmi – Salzburský športový svet, Dachstein – Taury, Grimming, národný park Gesäuse a národný park Vápencové Alpy.

Jazda ponúka výhľady na impozantné horské masívy, romantické horské údolia, divoké potoky, romantické rakúske dedinky v scenérii dachsteinského masívu, Nízkych Táur a pohorí Gesäuse a Reichraminger Hintergebirge ako aj návštevu najstaršieho rakúskeho mesta Enns.

Keďže je náš zájazd cyklozájazdom, k autobusu bude pripojená originálna certifikovaná oplachtovaná cyklovlečka. Voľba bicykla je na Vás, možnosť zobratia aj e-biku. Na tento zájazd je ideálny trekový bicykel.

Pre necyklistov MOŽNOSŤ ÍSŤ NA PEŠO.

Itinerár
1. deň 23. júla 2021

Odchod zo Slovenska do Rakúska podľa časov odchodu, miesta nastupovania podľa finálneho mailu s pokynmi. Garantované miesta nastupovania Nová Dubnica a Bratislava. Presun autobusom zo Slovenska do mesta Eisenerz, ležiaceho na trase železnice korunného princa Rudolfa. Vyloženie bicyklov pod najväčšou pyramídou na svete. Pokračovanie cez turistickú obec Altenmarkt bei Sankt Gallen, Anger až do Weyeru (miesta, s krásnym vodným mlynom). (na bicykli cca. 60 km) Naloženie bicyklov a presun autobusom do ubytovacieho zariadenia, rozubytovanie, spoločná večera, individuálny program.

2. deň 24. júla 2021
Raňajky v ubytovacom zariadení. Presun autobusom do Weyeru, jazda na bicykli cez Grossraming, Reichraming, Losenstein „hlavné mesto“oblasti Traunviertel, Ternberg (obec držiaca rekord zapísaný v Guinessovej knihe rekordov ako najväčší vreckový nôž na svete - Taschenfeitel, Steyr (mesto, ktoré dalo pomenovanie regiónu Štajersko až do Ennsu – najstaršieho mesta v Rakúsku. (na bicykli cca. 75 km) Individuálny program v Ennse, návrat autobusom do ubytovacieho zariadenia, spoločná večera, individuálny program.

3. deň 25. júla 2021
Raňajky v ubytovacom zariadení. Odubytovanie. Po raňajkách presun autobusom do dedinky Moostandl. Následne vyloženie bicyklov a jazda okolo vrcholov Tamischbachturm, či Grosser Buchastein v národnom parku Gesäuse cez kláštorné mestečko Admont až do Lienzenu. (na bicykli cca. 56 km) Presun do ubytovacieho zariadenia pod Dachsteinom, rozubytovanie, spoločná večera, individuálny program.

4. deň 26. júla 2021

Vyloženie bicyklov v dedinke Flachauwinkl, jazda cez lyžiarsku obec, rodisku Hermana Maiera. Jazda cez Altenmarkt (sídlo výrobcu lyží Atomic), Radstadt (mesto týčiace sa pod horou Rossbrand), Pichl, Schladming, mesta na úpätí Schladmingerských Táur až do obce Aich. (na bicykli cca. 55 km). Možnosť kúpania v Aichu, prípadne iný individuálny program. Pre záujemcov o ďalšiu cyklistiku, možnosť jazdy na bicykli do ubytovacieho zariadenia v Ramsau am Dachstein. (ďalších cca. 15 km, prevýšenie 450 m) Večera v ubytovacom zariadení, individuálny program.

5. deň 27. júla 2021

Raňajky v ubytovacom zariadení. Odubytovanie. Jazda na bicykli cez Ramsau am Dachstein, pokračovanie cez Pruggern (v blízkosti lyžiarskeho strediska Galsterberg), okolo vodopádu na rieke Salza, ďalej cez Öblarn, Wörschach až do Liezenu. (na bicykli cca. 70 km), možnosť skoršieho naloženia bicyklov v Irdingu. (cca. 55 km jazdy na bicykloch) V Liezene naloženie bicyklov a cesta späť na Slovensko. Vystupovanie rovnako ako nastupovanie (okrem Bratislavy, tu je to pumpa Shell pri Auparku v smere do Žiliny) Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:

doprava (vrátane dopravy bicyklov v cyklovlečke), polpenzia, pobytová taxa, delegát CK, cyklomapky, poistenie insolventnosti cestovnej kancelárie.

Platobné podmienky: 
do 15.07.2021 plná úhrada vo výške 390 euro

V prípade neuskutočnenia zájazdu budú všetky platby vrátené v plnej výške, zakrátko po oznámení o jeho zrušení. Nevydávame žiadne vouchre na budúcu sezónu.

Orientačné časy odchodov
Nová Dubnica, 01:00, pumpa Oktan
Bratislava, 03:45, pumpa OMV pri Auparku, prvá od Žiliny, ul. smerom do Viedne, ul. Pri seči 6, Podľa miesta a počtu účastníkov môžu byť časy ešte upravené.

Iné miesto nastupovania smerom od Novej Dubnice smerom do Bratislavy po diaľnici môže byť pridané pri min. 5 účastníkoch. Finálne časy a miesta odchodov zasielame prihláseným účastníkom cca. týždeň pred zájazdom. Pre účastníkov mimo uvedených destinácii, možnosť zabezpečenia dopravy do miesta nastupovania aj s bicyklami. (za príplatok)

Program bicyklovania a zájazdu
Oficiálny program každého dňa je uvedený v časti program zájazdu a bude plne upresnený počas zájazdu (každý večer a ráno bude program zopakovaný), každý účastník obdrží osobitné cyklomapky s príslušnými kontaktnými údajmi a miestom nakladania bicyklov.

Vyhradzujeme právo zmeny trás pri nepredvídateľných okolnostiach. 

Systém jazdenia
Zájazd je organizovaný tak, že na čele pelotónu je vedúci zájazdu, ktorý vedie pelotón účastníkov. Počas jazdy sa robia prestávky na občerstvenie a obed.  Samozrejme, nie je podmienkou jazdiť v pelotóne, po dohode možný vlastný program.

Cestovná kancelária nepreberá zodpovednosť za vlastný program účastníkov a neorganizuje ani dodatočnú dopravu pre účastníkov, ktorí sa rozhodnú organizovať si  vlastný program.

Profily tratí
Trate sú plánované väčšinou po asfaltových cestách, pokiaľ možno menej frekventovaných. (niečo ako naše cesty 2. a 3. triedy) Všetky trasy sú naplánované v dĺžke cca. 55 km denne a uvedené s podrobným popisom vyššie. Etapy sú v prípade dostupnosti vedené po osobitných cyklocestách.

Ubytovanie a stravovanie
Ubytovanie je zabezpečené na dvoch miestach 2 noci prvé ubytovacie zariadenie a 2 noci druhé ubytovacie zariadenie. Ubytovanie je zabezpečené v penzióne - noc 1. a noc 2. v širšom okolí mesta Enns, resp. - noc 3. a noc 4. v penzióne pod dachsteinským masívom.
Prvé ubytovanie má 1,2, 3 a 4 lôžkové izby. Druhé ubytovanie má 1,2 lôžkové izby a junior suity. Junior suity sú izby v podobe priestorovo oddelenej spálne a obývačky s lôžkami, čiže sú
pre 2 plus 2 osoby. (4 osoby v rámci suity)
Každá izba má vlastné sociálne zariadenie.

Stravovanie je počas zájazdu zabezpečené formou polpenzie. Raňajky aj večere budú zabezpečené priamo v ubytovacom zariadení. Raňajky kontinentálneho typu, večere trojchodové menu (nápoje sa platia osobitne).  Obedy sú realizované individuálne v stravovacích  zariadeniach po ceste do finálneho miesta každého dňa. Prvé zabezpečené stravovanie večera 23.7.2021 a posledné 27.7.2021 raňajky.