Jordánsko – klenotnica Blízkeho východu

Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 1254969
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu


Popis
Jordánsko ukrýva mnohé klenoty, ktoré by mal každý správny cestovateľ navštíviť. Od Rímskych pamiatok cez nenapodobiteľnú Petru až po púšť Wadi rum prezývanou aj červenou planétou.
Na našom zájazde navštívite staroveké rímske amfiteátre, byzantské chrámy, mešity, skalné mestá, púštne oázy, orientálne bazáre, náboženské svätyne a mnoho ďalších. Jazda na ťave, orientálne tance, jedinečná architektúra a atmosféra a v neposlednom rade aj skvelé jedlo budú skvelým doplnkom vášho zájazdu. Jordánsko – to je ideálna kombinácia vašej skvelej dovolenky.

Vstup do Jordánska nie je podmienený ani vakcináciou ani testovaním.

Program
1. deň

Prílet na letisko vo večerných hodinách.
Transfer do hotela.
Ubytovanie a voľný čas v Ammáne.

2. deň
Exkurzia po Ammáne – pozrieme si svetlá veľkomesta a navštívite hlavné pamiatky: Citadela, z ktorej sa otvára krásny výhľad na mesto, rímske divadlo – je dominantou starého mesta z antických čias, Rainbow street – najznámejšiu ulicu Ammánu plnú obchodíkov a reštaurácií a nevynecháme ani ammánsku mešitu. (prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok, vstupuje sa iba do Citadely.)
Exkurzia do Jerash – ktoré miestny nazývajú aj mesto pohybujúcich sa stĺpov alebo Pompeje východu. Toto miesto je jedným z najväčších a najlepšie zachovaných rímskych miest mimo Talianska. Jerash bol súčasťou zoskupenia Dekapolisu – obchodného združenia 10 miest, v ktorom žilo za jeho najväčšej slávy okolo 20tis. obyvateľov. Mesto ľudia postupne opúšťali kvôli nájazdom nepriateľov a častým zemetraseniam. Antická časť tohto mesta tak zapadla prachom a ľudia ho znovu začali objavovať v polovici 20.storočia.

3. deň
Exkurzia do Madaby, aby si prezreli najstaršiu zachovanú starovekú mozaikovú mapu Svätej zeme, ktorá sa datuje do 6. storočia pred naším letopočtom a nachádza sa v Kostole svätého Juraja .  Pokračujme na horu Nebo, aby ste si prešli kroky Mojžiša a pokochali sa nádherným výhľadom na Zasľúbenú krajinu rovnako ako on pred viac ako 2 000 rokmi. Je veľmi ľahké cítiť sa, že ste prišli na špeciálne miesto. Za jasného dňa je možné vidieť Jeruzalem, Jericho a Mŕtve more. Presun do Petry, ubytovanie a večera.

4. deň
Dnes je deň D, kedy objavíme ten najväčší poklad Jordánskeho kráľovstva – siedmy div sveta a pôjdeme do Petry – strateného mesta vyrezaného do kameňa. Prejdeme sa roklinou Siq, uvidíme obeliskové hrobky, systém zavodňovania, kaligrafie, pokladnice a divadlá. Po prehliadke Petry nás čaká zaslúžený odpočinok. Potom budeme prechádzať scenériami, obklopení z oboch strán púšťou a horami, až kým prídeme do mesačného údolia Wadi Rum. Ubytujeme sa v tradičných beduínskych domčekoch, kde vás čaká štandard 3* hotela.

5. deň
Exkurzia vo Wadi Rum 
Po raňajkách začneme  2-hodinovú jazdu v beduínskych džípoch. Navštívime Lawrenceov prameň a úžasné pieskové duny. Dáme si šálku čaju pri vatre a zastavíme sa, aby sme si pozreli dych vyrážajúci západ slnka.
Presunieme sa do prímorského mesta Aqaba, navštívime námesie Revolty, bazár korenín, souk a mešitu. Večera a noc v Aqabe.

6. deň
Strávime deň v najväčších prírodných kúpeľoch na svete a jednom z najunikátnejších miest na svete – pri Mŕtvom mori, kde si vychutnáme pozitívne účinky liečivých minerálov obsiahnutých vo vode najnižšie položeného slaného jazera na svete.
Oblasť sa vyznačuje vysokými ročnými teplotami, nízkou vlhkosťou a vysokým atmosférickým tlakom, vzduch je mimoriadne bohatý na kyslík. Voľný čas. Večera a prenocovanie v hoteli.
V decembrovom termíne – Silvestrovský večer v hoteli na Mŕtvom mori!

7. deň
Raňajky v hoteli
Fakultatívna Exkurzia do Wadi Mujib: Tento deň bude plný zábavy a dobrodružstva. Náš vodič a anglicky hovoriaci sprievodca sa s vami stretne vo vašom hoteli pri Mŕtvom mori a odvezie sa priamo do Wadi Mujib. Táto najnižšie položená prírodná rezervácia na planéte je obklopená mohutnými viacvrstvovými skalnými stenami. Počas 3-hodinovej túry so sprievodcom sa šplháte hore po skalách proti prúdu rieky, pričom sa držíte zapusteného lana. Tento vodný chodník sa vinie cez veľkolepú roklinu, ktorá končí pri veľkom tečúcom vodopáde.

8. deň
Raňajky v hoteli
Check out.
Transfer na letisko.

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)
**Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov)

Cena zahŕňa
ubytovanie v hoteli
všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
stravovanie: polpenzia
Jordánske víza a odchodové poplatky
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky vstupné poplatky do pamiatok

Cena nezahŕňa
letenky od 170€/osoba
cestovné poistenie: 24€ osoba pobyt
alebo cestovné poistenie exclusive 100% storno:36€
fakultatívna exkurzia do Wadi Mujib: 80€/osoba

Prihlásenie do newslettera

E-mail:

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »