Belgicko, krajina čokolády a waflí, Brusel a romantické Bruggy LETECKY

Destinácia: Belgicko
Kód zájazdu: 1268124
Cena od: 569 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.09.2024 4 dni First Minute 569 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Belgicko, krajinu čokolády, waflí, piva a centrum Európy. Spoznáte Brusel, hlavné mesto Európy, obdivujte jedno z najkrajších námestí na svete s cechovými domčekmi, odfoťte sa pri Atómiu, ktoré je symbolom Bruselu. Užijete si živú večernú atmosféru mesta a nikde neochutnáte také výborné wafle ako tu.
Populárne belgické wafle vás budú lákať na každom kroku.  A nezabudnite ani na ďaľšie sladké pokušenie - delikátne belgické pralinky, ktoré sa radia medzi luxusné potraviny a málokto im odolá. Určite chvíľku poseďte aj pri belgickom pive, na výber je obrovské množtvo - svetlé, tmavé, polotmavé, ovocné.... 
Nevynecháte ani najromantickejšie mesto Belgicka - Bruggy, ktoré má neskutočný stredoveký ráz a chodia ho obdivovať turisti z celého sveta. A nakoniec plavba po kanáloch bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom.

Program:
1.deň :
odlet do Bruselu z Bratislavy. Presun na hotel. Ubytovanie. V podvečerných hodinách sa pozriete na hlavné námestie Grand Place, ktoré býva označnované za jedno z najkrajších námestí sveta a je zapísané aj v zozname UNESCO.
Ozdobou námestia je dominantná radnica  so zdobenými cechovými domami. Každý z domov má svoje meno, i svoju bohatú históriu a príbehy. Jeden patril cechu výrobcov textilnej galantérie, druhý patril cechu lodníkov, v ďalšom sídlil cech stolárov a viac sa dozviete priamo na mieste. Prejdete sa slávnou obchodnou pasážou Galeries St-Hubert s množstvom obchodíkov s lákavými a krásne vyzdobenými výkladmi, v niektorých zazriete aj výrobky zo slávnej belgickej čokolády. Postupne prídete k bruselskej Opere a k honosnej budove Burzy. Vo večerných hodinách individuálny program v okolí Grand Place, v živom centre Bruselu.

2.deň :
po raňajkách sa presuniete k najnavštevovanejšej bruselskej atrakcii a k symbolu Bruselu. Uvidíte Atómium, ktoré znázorňuje 165 miliardkrát zväčšenú molekulu kryštálu železa. Vzniklo k príležitosti výstavy Expo v roku 1958 a ukončením výstavy malo byť zrušené, ale pod tlakom verejnosti ho ponechali a stalo sa novým symbolom Bruselu. Váži 2400 ton a jedna guľa má priemer 18 metrov. V jednotlivých guliach sú reštaurácie, obchody, informačné centrum s predajom suvenírov...
V popoludňajších hodinách sa presuniete ku katedrále sv. Michala a Guduly. Medzi najväčšiu vzácnosť patria varhany skladajúce sa zo 4300 píšťal. Prejdete ku kráľovskému palácu, ktorý je obklopený záhradou. Palác je oficiálne sídlo belgického kráľa. Sú tu prijímané aj cudzie delegácie, ktorých predstavitelia majú k dispozícii svoje vlastné apartmány. Presuniete sa k monumentálnemu kostolu sv. Jakuba, kde uvidíte sochu Godfrieda z Bouillonu, vodcu 1. križiackej výpravy a kráľa jeruzalemského. Z námestia sa vám otvorí krásny výhľad na centrum Bruselu s radničnou vežou.  Na záver dňa uvidíte slávnu sošku cikajúceho chlapčeka Manneken-Pis. Zahliadnutie tejto sošky sa považuje za "turistickú povinnosť" každého návštevníka Bruselu. Povesť rozpráva, že jeden bohatý mešťan stratil svojho malého syna počas slávnosti. Po piatich dňoch zúfalého hľadania ho našiel práve na tomto mieste, keď chlapec cikal. Na pamiatku šťastného stretnutia dal otec zhotoviť túto sošku. Po čase sa stala populárnym symbolom mesta. Neskôr voľný program v okolí námestia Grand Place s množstvom obchodov, reštaurácií a s bohatým nočným životom. Možnosť prejsť sa po najznámejšej obchodnej ulici Bruselu - Rue Neuve.  V prípade časových možností sa môžete pozrieť k budove  Európskeho parlamentu. Jedná sa o najväčšiu európsku stavbu na pôde Belgicka a domáci ho zvyknú nazývať aj "rozmar bohov".   V blízkosti sa nachádza aj park Parc du Cinquantenaire, ktorého dominantou je Palais du Cinquantenaire s víťazným oblúkom. Vznikol pri príležitosti belgickej nezávislosti. Nájdete tu romantické vodopády, rybníky, sochy, kvety a udržiavanú zeleň. Vo večerných hodinách odchod na hotel a nocľah.

3.deň :

po raňajkách odchod do mesta Bruggy, kde sami zistíte, že mesto patrí k najkrajším mestám Európy. Jednoznačne vás uchváti krásne stredoveké jadro, ktoré je popretkávané malebnými zákutiami, kanálmi a magickou atmosférou. Romantiku stredoveku budete cítiť na každom kroku, keď sa budete túlať krivolakými stredovekými uličkami s tradičnými domami. Budete tu môcť ochutnať nielen čokoládovú pralinku, ale aj wafle alebo pivo a kto bude mať záujem môže zažiť romantickú plavbu po kanáloch. Práve za to, že si mesto zachovalo stredoveký ráz je dnes vyhľadávané množstvom turistov z celého sveta. Verili by ste, že Bruggy boli v minulosti najchudobnejším mestom v Belgicku? Určite vás nadchne aj  historické námestie Markt s radou štítových domov ako z rozprávky. Uvidíte Justičný palác Gerechsthof alebo gotickú radnicu Stadhuis. Nevynecháte ani Baziliku sv. krvi, ktorá dostala názov podľa najsvätejšej relikvie v Európe – ampulka údajne obsahuje kvapku Ježišovej krvi a vody. Nádherný výhľad na mesto si užijete z 83 metrovej vysokej veže Belfried. A viete o tom, že tu nájdete aj známe Michelangelovo dielo tzv. Bruggskú madonu ?  Vo večerných hodinách presun do Brusselu.

4.deň :
po raňajkách individuálny program, presun na letisko a odlet na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Bratislava - Brusel - Bratislava
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Bruselu
3 x hotelové ubytovanie v min.3* hoteli
3 x raňajky
príručnú batožinu do 5 kg
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm ) - 30 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
transfér letisko - hotel - letisko cca 35 €
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň

pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
plavba loďou Bruggy -  12 € / osoba
vstupy a miestna doprava


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.